Leven van de moestuin

4 personen

Helaas vergeten een foto te maken. Maar het was heel erg lekker.

4 December 2016

Pompoen-bietensalade
Ingredienten:
2 Rauwe bieten geschild en in blokjes gesneden
750 gram in blokjes gesneden pompoen
Peper, zout, venkel, kaneel, komijn
Geroosterde walnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten
Honing
Feta 50 gram in blokjes
Olijfolie

Bereiding:
Neem een bakplaat en vet deze in
Doe de bieten, pompoen, kruiden en een scheutje olijfolie in een kom. Goed roeren
Leg het mengsel vervolgens op een bakplaat.
Bak dit in 45 minuten op 180 graden gaar. Prik even ter controle in de bieten.
Verdeel de feta, de noten en zaden en honing over het geheel en zet het nog een paar minuutjes in de oven.
Niet te lang want dan wordt de pompoen te zacht.

Gebraden kippedijen:
Ingredienten:
4 Kippedijen
zout, peper,
Gesneden knoflook, verse gember, citroengras,
kurkuma,
Ketjap manis
Olijfolie
Stukje boter

Bereiding:

Doe de ketjap, scheutje olijfolie en alle kruiden in een schaal.
Leg de kippedijen er een halfuutje in. Zo kunnen de kruiden er lekker intrekken.
Bak ze vervolgens in de boter.

Serveer de kippedijen, pompoen-bietensalade met een lekker gebakken aardappeltje.
Ik heb de schijfjes aardappelen eerst gekookt, opgeschut en vervolgens met een gesneden uitje in boter gebakken.
Heerlijk!