Leven van de moestuin

Vegetarisch.
    Quiche van Spruiten

Quiche van spruiten en een bijgerecht van gevulde oranje puntpaprika.

Wat gaan we vandaag maken. Even in de koelkast kijken wat er zoal ligt. Het moet in ieder geval iets vegetarisch worden en voor twee personen.
Want ik streef erna om ongeveer twee keer per week vegetarisch te eten. Dit i.v.m. het milieu. Voor ons geen straf. Het is namelijk heel lekker en ook nog eens gezond.
Er staat een emmertje met een handje vol spruitjes en nog twee oranje puntpaprika's. Nog geoogst van eigen moestuin.
Het gaat een Quiche worden van o.a. Spruitjes en een bijgerecht van gevulde puntpaprika op een bedje van salade.

Ingredienten Quiche van spruitjes:
Spruitjes 140 gr.
Bladerdeeg 4 plakjes
Hand vol gepelde walnoten, pompoenzaden en zonnebloemzaden
Geraspte kaas (deze rasp ik vaak zelf van een overgebleven stuk kaas)
Nootmuskaat, peper, zout
2 Eieren
Melk 30cc
Olijfolie

Bereiding:
Ontdooi de bladerdeeg
Maak de spruitjes schoon kook deze 5 minuutjes in een pannetje water.
Vet een kleine ovenschaal in
Bedek de ovenschaal met de bladerdeeg. Wat over is gebruik je later.
Rooster de gebroken gepelde walnoten en de zaden in een beetje olijfolie.
Giet de spruitjes af en leg ze in de ovenschaal met bladerdeeg.
Strooi er iets nootmuskaat over.
Vervolgens verdeel je de geroosterde nootjes en zaden en de kaas over de spruiten.
Klop de eieren los met de melk in een schaal. Doe hier een snufje zout en peper bij.
Giet dit vervolgens over de groente in de ovenschaal..